Over Cosmeo+

Een beetje overmezelf zo bent u meteen mee.

 

 

 

Annick Jordens
cosmetics

Parijs

Tijdens haar woonst in het hartje van Frankrijk volgde Annick Jordens verscheidene cosmetische opleidingen : Jean-Pierre Fleurimon & Catherine Sertin : make-up RTL-télévision & styliste couleur; massage Californiën & lymfe drainage méthode Dr. Vodder.

Aromatherapie bij de gekende streek “Grasse” in Zuid-Frankrijk “Parfumeur Galimard” voor het samenstellen van fragrances en het leren werken met basisingrediënten van essentiële oliën.

Aansluitend werkte ze bij Carita Paris (produits capillaires et cosmétiques), hier kon ze haar leer-en werkervaring onmiddellijk toepassen bij high society mensen zoals: de Franse actrice Catherine Deneuve en topmodel Naomi Campbell …

België

Vervolgens werkte ze in België voor : Clarins cosmetica (Bubbe in Braine l’alleud), Christian Dior, Guerlain, Givenchy Cosmetica (Louis Vuitton Moët Hennessy te Brussel). Ze werkte als reizende schoonheidsspecialiste, commercieel afgevaardigde en gaf trainingen in het domein van verzorging van de huid en cosmetica. Hierdoor groeide haar kennis op vele gebieden.

Specialisaties Cosmeo+

1. Gespecialiseerde voetzorg bij risicopatiënten

Annick Jordens heeft in 1989 aan het Belgisch Instituut voor Podologie met grote onderscheiding het diploma Bachelor Medisch Pedicure behaald met specialisaties en accreditaties bij de erkende Belgische Vereniging voor gespecialiseerde Voetverzorgers (BVV).

2. Professionele huidverzorging, make-up, stijl-en kleuradvies, massages en aromatherapie

Annick behaalde in 1992 met grootste onderscheiding haar diploma als schoonheidsspecialiste. Nadien, in Parijs, volgde Annick verscheidene gespecialiseerde opleidingen waaronder make-up, styliste, diverse massages, aromatherapie.

3. Verpleging

Annick volgde een opleiding als verpleegkundige en is geregistreerd bij Zorg en Gezondheid. Ze heeft ook een visum van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid. Op verschillende terreinen in de zorg heeft ze werkervaring opgedaan bij volgende ziekenhuizen: ZNA Jan Palfijn Merksem, ZNA Middelheim Antwerpen, ZNA Stuivenberg Antwerpen, ZNA Sint-Erasmus Borgerhout, Sint Jozef GZA Mortsel, Sint-Augustinus GZA Wilrijk, UZA Edegem, Klina AZ Brasschaat.

4. Complementaire zorg bij risicopatiënten

Na een boeiende reis in de zorg en schoonheidszorg was Annick op zoek naar een nieuwe uitdaging. Haar nieuwe doelstelling; zorg van de totale persoon waarbij het contact met het lichaam, de uiterlijke en de innerlijke presentatie van het lichaam de basis vormen. Ze wilde haar kennis nog uitdiepen en vertalen naar een duurzamer beleid. In 2016 behaalde Annick aan het Institute for Professional Care (I.F.P.C.) met de grootste onderscheiding het diploma Kanker Beauty Professional. Momenteel is Annick ook verbonden aan dit instituut. In 2017 heeft Annick in Amsterdam (NL) bij Supplement BV het diploma Oncologische Voetzorgverlener voor Podotherapeuten met de grootste onderscheiding behaald. Zie ook ProCERT Kwaliteitsregistratie voor pedicures (KRP).

Info Agenda

Maart 2014 loopt Annick Jordens 15 dagen stage bij de Diabetische voetkliniek in Sint Jozef G.Z.A. Mortsel.

Maart 2016 volgt Annick Jordens een kijkstage op het oncologisch dagziekenhuis Moca (multidisciplinair oncologisch centrum Antwerpen) van het UZ Edegem.

April 2017 Cosmeo+ geeft onco-massages op Antwerp 10 miles in samenwerking met Think Pink.

24 & 25 September 2016 Cosmeo+ geeft onco-massages op de gezondheidsdag en Race for the Cure op de gedempte zuiderdokken in Antwerpen in samenwerking met Think Pink.

13 April t.e.m. 7 September 2016 Cosmeo+ geeft onco-massages op het oncologisch dagziekenhuis van ZNA Middelheim Antwerpen.

18 Mei t.e.m. 29 Juni 2016 Cosmeo+ geeft onco-massages op het oncologisch dagziekenhuis van de G.Z.A. Sint Augustinus Wilrijk.

08 Oktober 2016 Cosmeo+ geeft onco-maquillage bij levensloop Edegem.

20 Oktober 2016 Cosmeo+ geeft onco-massage op het oncologisch dagziekenhuis van KLINA Brasschaat.

16 Februari 2016 Cosmeo+ organiseert een infodag over onco-voetverzorging voor Naboram.

April 2017 Cosmeo+ bezoekt 5dagen inloophuizen van de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) Gent, Brugge, Leuven en Hospice Coda Palliatieve zorg Wuustwezel.

15 Oktober 2017 Cosmeo+ geeft onco-make-up bij Levensloop in Edegem.

14 September 2017 Cosmeo+ geeft een interactief moment en opleiding aan professionelen over de oncologische voet in samenwerking met de Bond Moyson Fit&Well2Day Sint-Niklaas.

17 november 2018 Cosmeo+ adviseert onco-patiënten over nagelverzorging op de infodag van Borstkanker Vlaanderen vzw in het UZ Antwerpen.