Cosmeo+
Therapeutische massages
met Aroma & Aquazorg

Therapeutische massages met Aroma & Aquazorg

Deep Tissue massage

Een behandeling met olie die zich kenmerkt door langzame, zeer stevige en diepe grepen, gecombineerd met massagetechnieken met een hoger tempo. Bij deze soort massage ligt de nadruk op een intensieve behandeling van bepaalde spiergroepen. De weldadige sensatie van een massage wisselt soms af met een sensatie van (lichte) pijn wanneer een spiergroep zwaarder aangepakt wordt. Deze massage is vooral bedoeld om melkzuur in de belaste spier af te voeren en door passieve stretching de spier terug in ontspanning te brengen.
Aan te raden bij recreatieve en professionele sporters en zeer zware, eentonige fysieke arbeid. Deze massage kan blessures voorkomen na een sportieve prestatie, het herstelproces na een trainig, wedstrijd of intensieve arbeid is namelijk minstens even belangrijk als de training of inspanning zelf.

Duur:
• 3o’ min.: de minimale duur voor de massage van één spiergroep of zone.
• 60’ min.: ideaal om 2 à 3 probleemzones aan te pakken.
• 90’ min.: ideaal om meerdere zones aan te pakken.

Belangrijk: wanneer u een blessure hebt of last hebt van een ernstige chronische aandoening is een bezoek aan een dokter of specialist aangewezen. Wij proberen net te mijden dat je hen nodig hebt…

geestelijke gezondheid
geestelijke gezondheid
balans
Je balans je evenwicht terugvinden
relaxatie
relaxatie ontstressen

Herbalanceringsmassage

Een volledige lichaamsmassage met warme olie. Lange bewegingen die over verschillende spiergroepen gaan en heel lang herhaald worden.

Geïnspireerd op de Ayurvedische massage.

Aan te raden bij rusteloze, overspannen, emotioneel kwetsbare personen.

Duur:
• 60’ min.: de minimale duur voor deze soort massage om totale ontspanning te bekomen.
• 90’ volledige lichaamsmassage met extra aandacht voor handen, voeten en schedel.
gezichtsmassage

Californische massage:

De Californische massage is een ontspanningsmassage. Men maakt gebruik van (lange) strijkbewegingen, maar legt men toch de nadruk op de zachtheid van de langgerekte, vloeiende, glijdende bewegingen, soms iets sneller en steviger. Deze massagetechniek heeft een sterk therapeutische werking. Is intens helend, zowel lichamelijk, emotioneel als energetisch en mentaal kom je tot rust. Met deze massagevorm beoogt men het gefragmenteerde lichaam weer een gevoel van eenheid en totaliteit te schenken.

Aan te raden bij personen die de sensatie van een sport en deep tissue massage te hard vinden maar toch de ontspanning willen.
Duur:
60’ of 90’ min. duur voor deze soort massage om totale ontspanning te bekomen.
Californische massage

Aromatherapie

Bij Cosmeo+ wordt dit toegepast via massage, baden & kompressen. De “do’s en dont’s” zijn zeer belangrijk bij een veilige en weldoende aromazorg. In “Grasse - Frankrijk” heeft Annick een uitgebreide cursus aromatherapie gevolgd en heeft haar massageoliën leren bereiden, met de juiste dosering: “evidence and experience” zijn hierbij sleutelbegrippen, zodat er een goed gefundeerde zorg is.

Aromazorg is een meerwaarde. Het geeft een ondersteuning op emotioneel en geestelijk gebied. Het werkt in op het centraal zenuwstelsel en activeert via onze reukzin de hersenactiviteit.

Baden & kompressen

Ze zorgen ervoor dat stagnaties in het lichaam oplossen en dat de circulatie van het bloed en de lichaamsvloeistoffen verbeterd wordt, met als gevolg betere doorbloeding en meer soepelheid van de behandelde weefsels.

Wanneer kou en wanneer warm? Extra warmte kan prettig zijn doordat het stijfheid en pijn tijdelijk verlicht. Soms kan een ijspakking juist verlichting brengen, bijvoorbeeld als u ontstoken gewrichten hebt.