C+ Schoonheid en herstel voor uw voeten en
Gespecialiseerde voetzorg bij dokterspraktijken

Jordens Annick

0473 47 11 15
afspraak boeken

Cosmeo+
Herbalanceringsmassages
met Aroma & Aquazorg

Herbalanceringsmassages met Aroma & Aquazorg

Deep Tissue massage

Een behandeling met olie die zich kenmerkt door langzame, zeer stevige massage die zich richt op het bindweefsel rond je spieren. Via verschillende technieken zoals stretchen en een diepe massage met de elleboog of handen wordt je bindweefsel terug losser gemaakt.
Aan te raden bij recreatieve sporters en zeer zware, eentonige fysieke arbeid. Deze massage kan blessures voorkomen na een sportieve prestatie, het herstelproces na een training of intensieve arbeid is namelijk minstens even belangrijk als de training of inspanning zelf.

 

Belangrijk: wanneer u een blessure hebt of last hebt van een ernstige chronische aandoening is een bezoek aan een dokter of een specialist geadviseerd.

 

Duurtijd: omwille van de intensiteit van deze massage duurt deze max. 30 minuten.

geestelijke gezondheid
geestelijke gezondheid
balans
Je balans je evenwicht terugvinden
relaxatie
relaxatie ontstressen

Herbalanceringsmassage

Een volledige lichaamsmassage met warme olie. Lange bewegingen die over verschillende spiergroepen gaan en heel lang herhaald worden.
Geïnspireerd op de Ayurvedische massage.
Aan te raden bij rusteloze, overspannen, emotioneel kwetsbare personen.
• 60’ min.: de minimale duur voor deze soort massage om totale ontspanning te bekomen.
• 90’ volledige lichaamsmassage met extra aandacht voor handen, voeten en schedel.
gezichtsmassage

Californische massage:

Dit is een ontspanningsmassage. Men maakt gebruik van (lange) strijkbewegingen, maar men legt toch de nadruk op de zachtheid van de langgerekte, vloeiende, glijdende bewegingen, soms iets sneller en steviger. Is intens helend, zowel lichamelijk, emotioneel als energetisch en mentaal kom je tot rust.
Aan te raden bij personen die de sensatie van een deep tissue massage te hard vinden maar toch de ontspanning willen.
Voor deze soort massage is er een min. duur van 30', 60' of 90' geadviseerd om totale ontspanning te bekomen.
Californische massage

Aromatherapie

Bij Cosmeo+ wordt dit toegepast via massage, baden & kompressen. De “do’s en dont’s” zijn zeer belangrijk bij een veilige en weldoende aromazorg. In “Grasse - Frankrijk” heeft Annick een uitgebreide cursus aromatherapie gevolgd en heeft haar massageoliën leren bereiden, met de juiste dosering: “evidence and experience” zijn hierbij sleutelbegrippen, zodat er een goed gefundeerde zorg is.

Aromazorg is een meerwaarde. Het geeft een ondersteuning op emotioneel en geestelijk gebied. Het werkt in op het centraal zenuwstelsel en activeert via onze reukzin de hersenactiviteit.

Baden & kompressen

Ze zorgen ervoor dat stagnaties in het lichaam oplossen en dat de circulatie van het bloed en de lichaamsvloeistoffen verbeterd wordt, met als gevolg betere doorbloeding en meer soepelheid van de behandelde weefsels.

Wanneer kou en wanneer warm? Extra warmte kan prettig zijn doordat het stijfheid en pijn tijdelijk verlicht. Soms kan een ijspakking juist verlichting brengen, bijvoorbeeld als u ontstoken gewrichten hebt.