Workshops voor ziekenhuizen met een oncologische afdeling

 

Workshops voor ziekenhuizen

Herbron je patiënt voor haar/zijn zelfbeeld en identiteit

U kan uw patiënten die worstelen met vragen, vermoeidheid, onzekerheden en zelfvertrouwen, ondersteunen door het inschakelen van zorgverleners gespecialiseerd in de complementaire zorg.

Iedereen ziet er graag goed uit en wie er goed uitziet, voelt zich ook beter en heeft meer zelfvertrouwen. Dat is zo voor wie gezond is, maar zeker ook voor wie ziek is. De ongewenste bijwerkingen kunnen de kwaliteit van hun leven beïnvloeden. Fysiek vanwege de pijn en het ongemak dat ze veroorzaken en op psychologisch vlak vooral als ze zichtbaar zijn.

Cosmeoplus+ ondersteunt u hierin door het organiseren van workshops. Uw patiënten kunnen hier terecht voor het kiezen van : een nieuw haar kapsel en/of hoofdbedekking, hun huidprobleem of litteken leren camoufleren, maquilleren of een styling van hun kleding en tips bij chronisch lymfoedeem en/of lipoedeem, met hun eigen kleurenpallet.

invest in your health
yoga
a) Chemo mutsjes/sjaaltjes/haarprothèsen

Het juist opmeten van hun gelaatsvorm, kenmerk van hun gelaatsvorm gevolgd door een weetjes over haarprothese en/of hoofdbedekking.

b) Make up bij verlies van wimpers,wenkbrauwen, huidproblemen en littekens leren camoufleren.

Het juist opmeten van hun gelaatsvorm, kenmerk van hun gelaatsvorm gevolgd door het oefenen met make-up, het bewust leren kijken naar hunzelf om hun persoonlijke make-up te ontdekken, huidproblemen en littekens leren camoufleren.

c) Stijladvies & tips bij lymfoedeem/lipoedeem

Bepaling van hun lichaamsvorm, is er lymfoedeem of lipoedeem aanwezig?
Hun persoonlijke stijl?
Hun beste belijning, stoffen, prints, accessoires en kleurcombinaties?

d) Kleuradvies

Kennismaking over de verschillende seizoens-/kleurtypes. Oefenen met kleuren, het bewust naar hunzelf leren kijken om hun kleurtype te ontdekken.

schoonheid

Voor iedereen die op zoek is naar een gekwalificeerde medische pedicure, persoonlijk advies en professionele schoonheidszorgen en welzijnszorgen met medisch onderbouwde kennis.